Fysiotherapie Algemeen

Het menselijk lichaam is een goed georganiseerd geheel van spieren, botten, gewrichten en een complex zenuwnetwerk, waar we elke dag weer op rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, pakken, het zijn volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, realiseert u zich pas als u ergens last van krijgt.

 

“Normale” klachten verdwijnen spontaan, mits u zich houdt aan de “spelregels” van het genezen. Het lichaam heeft een wonderbaarlijk zelfgenezend vermogen. Maar soms lukt het niet en blijven klachten bestaan, of zijn klachten van ernstiger aard, waarvoor u de hulp van een fysiotherapeut nodig heeft. Een van de voornaamste factoren is de hedendaagse veelal inactieve leefstijl, welke nauwelijks meer een beroep doet op de menselijke motorische basiseigenschappen en vermogens, hetgeen gevolgen heeft voor de gezondheid.

 

Binnen onze praktijk vinden wij de rol van de fysiotherapeut een meer begeleidende rol in het genezingsproces. Gezondheid is een dynamisch proces en niet statisch. Wij kunnen u begeleiden, helpen, door de “spelregels van belasting en belastbaarheid” goed uit te leggen, zodat u zelf weer actief verantwoordelijk kunt zijn voor uw genezingsproces. Wij kunnen voorwaarden scheppen, zodat uw lichaam snel weer de draad kan oppakken. Massage om spieren te ontspannen, warmte en prikkel applicaties om de doorbloeding te verbeteren en pijn te dempen, oefentherapie om de belastbaarheid te vergroten.
Professionele begeleiding om de functies t.a.v. werk, hobby’s en sport te herstellen.

 

Ons team van fysiotherapeuten beschikt over diverse specialiteiten (zie hieronder), waardoor u gerichter geholpen kan worden. Samenwerking tussen verschillende specialisaties staat bij ons hoog in het vaandel!

Door middel van specifieke bewegingen, mobilisaties en of manipulaties, wordt de beweeglijkheid van gewrichten hersteld.

Kinderen ontwikkelen spelenderwijs hun zintuigen en motoriek. Soms is deze ontwikkeling afwijkend, waardoor kinderen te weinig motorische ervaring opdoen.

Spanning gerelateerde klachten. Dergelijke problemen kunnen het dagelijks functioneren en gedrag behoorlijk negatief beïnvloeden, tot zelfs een burn-out aan toe.

Zorg voor kwetsbare ouderen, die vaak te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek

Snel weer van je blessure afzijn, zodat je weer optimaal kunt sporten.

Net geopereerd aan de knie, heup of schouder? Een op maat gemaakte training zorgt ervoor dat u snel weer kunt deelnemen in het normale leven.

Het optimaal instellen van de werkplek is één van de dingen waar wij mee kunnen helpen.

Door middel van een acupunctuurnaald wordt een triggerpoint in de spier aangeprikt, waardoor de spier optimaal kan herstellen .

Met behulp van deze sport tape worden de spieren “geïnstrueerd” hoe te bewegen.

Deze specifieke massage van de huid, zorgt voor schakelingen in het zenuwstelsel waardoor klachten sneller herstellen.

Loop(t) je har(d/t) van stapel? Of ga(at) je har(d/t) tekeer.

Echo-klein

Beeldvormend onderzoek ter ondersteuning fysiologisch onderzoek, voor een nog beter op maat gemaakt behandelplan.

Epte-klein

Met name langdurige peesontstekingen reageren goed op deze vorm van behandeling.

Abonnementen

Tekst nog invullen

Tekst nog invullen

Tekst nog in te vullen.