Sportfysiotherapie - Instituut voor Fysiotherapie Heemstede
Het Instituut voor Fysiotherapie Heemstede is een toonaangevende, moderne fysiotherapiepraktijk op 2 locaties in Heemstede, die zich richt op het menselijk bewegen in de meest brede zin. Wij bieden daartoe een groot aantal preventieve en therapeutische mogelijkheden. De persoonlijke aanpak staat daarbij centraal, vrij toegankelijk en zonder wachtlijst.
Fysiotherapie, Manuele therapie, Kinderfysiotherapie, Psychosomatische fysiotherapie, Instituut voor Fysiotherapie Heemstede, Revalidatie, Sportfysiotherapie, Dry needling, hartcoherentie, medical taping, bindweefsel massage.
597
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-597,page-child,parent-pageid-8,bridge-core-1.0.4,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.0.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut is meer dan alleen een fysiotherapeut die sporters begeleidt ! In onze praktijk zijn dit Inge Kaatee, Floris Koopman, Marja Fransen en Lucas Rijken.

VOOR WIE?
Onze fysiotherapeuten hebben een belangrijke rol bij preventie , voorlichting en advies. Dit geldt voor iedereen die een blessure heeft , terug komt na ziekte / operatie , wil gaan sporten of sport als hobby / beroep heeft.

HOE SNEL KAN IK BEHANDELD WORDEN?
Sporters ( jong of oud ) van allerlei  niveau , kunnen binnen 24 uur bij onze sport fysio s terecht , voor een snelle diagnose , advies en /of behandeling.
Een ieder wordt op zijn eigen  niveau geadviseerd en begeleid. Een goede opbouw in de revalidatie geeft een zo snel mogelijk herstel en voorkomt een recidief.

De meest voorkomende klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan , zijn blessures aan lies , knie , enkel en schouder .

THERAPIE.
De therapie richt zich op herstel van de aangedane lichaamsdelen . Verder wordt  er veel aandacht besteed aan spierversterking en coördinatie , om de balans in het beweging patroon weer te optimaliseren .

WAAR ?
Wij kunnen hierbij gebruik maken van onze 2 prachtig ingerichte oefenzalen , waarin goed functioneel getraind kan worden.
Tevens hebben wij op beide locaties , intensief contact met artsen en maken wij graag gebruik van de specialiteiten van onze collega’s .
Kortom alles onder een dak!!!!

Dinsdags 16:30 – 17:30 uur

Elke dinsdagmiddag wordt in het “Instituut voor Fysiotherapie Heemstede” op afspraak een sportspreekuur gehouden. Marja Fransen, ex-softbalster, weet als geen ander hoe vervelend het is als je bij het sporten gehinderd wordt door een blessure. Zij geeft na een deskundig onderzoek een onderbouwd advies over blessures, trainingsopbouw of behandeling van klachten.

Indien nodig kan ook direct een vervolgafspraak gemaakt worden voor behandeling in de praktijk. Daarbij kan uit allerlei aanwezige specialisaties gekozen worden. Voor aanvullend of meer specialistisch onderzoek kan doorverwezen worden naar een sportarts van het SMA Haarlem of naar een van de specialisten in de ziekenhuizen waar wij mee samenwerken.

SportSpreek-01

Sporters die geblesseerd zijn of advies willen over hun klacht, kunnen terecht bij het “Instituut voor Fysiotherapie Heemstede”, locatie Burg. Van Lennepweg 39 D te Heemstede.

Het sportspreekuur is op afspraak elke dinsdag van 16:30 – 17:30. Er zijn geen kosten aan verbonden.

 

Aanmelden kan telefonisch op 023 – 5281906 of per email: info@fysio-heemstede.nl